Kyckling- och räkpaj á la cajun

Här kommer receptet tjejer.
4 port

3 Dl vetemjöl
75 g margarin
3/4 dl mager kesella 2 msk kallt vatten

1 tsk paprikapulver,gärna rökt
½ tsk torkad timjan
½ tsk oregano  (denna krydda använde inte jag)
lite cayennepeppar
1 gul lök
2 vitlöks klyftor
2 bleksellristjälkar (jag tog 2 st strimmlade röda paprikor istället)
margarin att steka i
2 msk tomat puré
2 dl krossade tomater (jag använde smaksatt med basilika)
salt
½ grillad kyckling
100 g skalade räkor,gärna frysta

1 ½ dl riven mager ost

Kör vetemjöl,maragrin och kesella i en matberedare.Tillsätt vattnet och kör ytterligare någon sekund.
Tryck ut degen i en pajform och låt den vila kallt i 30 min. Förgrädda pajskalet i 10 min i 225 grader.
Stöt kryddorna i en mortel. Hacka gul lök och vitlök och skär bleksellerin i små bitar. Fräs löken och
sellerin i margarin.Tillsätt tomatpurén, krossade tomater,kryddblandningen och salt. Låt tomatsåsen
småputtra i några minuter. Rensa under tiden kycklingen. Tina räkorna om de varit frysta. Tillsätt
kycklingkött och räkor. Lägg alltsammans i pajskalet. Strö på osten och gratinera tills osten fått färg.
Servera med en god sallad och ett gott vin eller en god öl.
Smaklig måltid


Kommentarer
Postat av: renate

eftersom det ALLTID smakar såååå mycket bättre när nån annan lagar maten så måste jag säga än en gång, tack för en god paj å sallad till den för att inte tala om den underbart goda Budapeststubben! Sen vill jag åxå tacka för ett mycket trevligt sällskap(som det ju alltid är när vi träffas, eller hur)kramizar, Renate

2009-04-16 @ 19:58:31
Postat av: monica

blev inge frieri från martin igår men det får gärna vänta:)det hinns ju med....hoppas allt bra...ett tag sen du skrev i din blogg....kram

2009-05-15 @ 07:16:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0